De Jacob Hartog Prijs 2019

De winnaar van de Jacob Hartogprijs 2019 is Erik van der Kooy met “Trois Gardes”; het juryrapport treft u hier aan.
De andere twee genomineerden waren  Marjolein van Haasteren met het werk “Storm I” en Yumiko Yoneda met het werk “Birth of Silence”.

---

De Jacob Hartog Prijs 2018

De winnaar van de Jacob Hartogprijs 2018 is Jozef van der Horst met “Four corners without explanation”. Het juryrapport van deze prijs treft u hier aan.
De andere twee genomineerden waren Auraun Gordijn (Kerkje in de Ardennen) en Marus van der Made (Pyramide serie P42).

---

De Jacob Hartog Prijs 2017

De winnaar van de Jacob Hartogprijs 2017 is Yke Prins met “Balanced”. Het juryrapport van deze prijs treft u hier aan.
De andere twee genomineerden waren Fathel Neema met Letterforming en Michiel Schepers met Kosmologisch veldwerk: kamperen in het woud).

---

De Jacob Hartog Prijs 2016

De winnaar van de - 64ste - Jacob Hartogprijs 2016 is Ardi Brouwer met “Boven het IJ”. Het juryrapport van deze prijs treft u hier aan.
De andere twee genomineerden waren Marie Louise Elshout  met “ Buffalo girl” en Annemarie Petri  met “Reis om de wereld”.

---

De Jacob Hartog Prijs 2015

De winnaar van de - 63ste - Jacob Hartogprijs 2015 is Riëlle Beekmans met “Schets in klei: tuin”. Het juryrapport van deze prijs treft u hier aan.
De andere twee genomineerden waren Dindi en Paul Nassenstein.

---

De Jacob Hartog Prijs 2014

De winnaar van de - 62ste - Jacob Hartogprijs 2014 is Peter Zwaan met het schilderij "Tekenen". Het juryrapport van deze prijs treft u hier aan.
De andere twee genomineerden waren Paul Nassenstein en Niels Janssen.

---

De Jacob Hartog Prijs 2013

De winnaar van de - 61ste - Jacob Hartogprijs 2013 is Vittorio Roerade met het schilderij "Whispering Studio". Het juryrapport van deze prijs treft u hier aan.
De andere twee genomineerden waren Cécile Hessels, en Sjef Hendericxs.

---

De Jacob Hartog Prijs 2012

De winnaar van de - 60ste - Jacob Hartogprijs 2012 is Theo Bos.
De jury bestond in 2012 uit: Rik van Hazendonk, Maayke Schuitema, Rozemarijn Lucassen, Ilse van den Berk en Siebrand Weitenberg (voorzitter).

De andere genomineerden voor de Jacob Hartogprijs 2012 waren Peter Zuur met "Departure" en Marjolein van Haasteren met "Pier (the Longing)".

---

De Jacob Hartog Prijs 2011

De winnaar van de - 59ste - Jacob Hartogprijs 2011 is Rozemarijn Lucassen met "Haar ruimte, mijn moment". In het juryrapport wordt het werk "Haar ruimte, mijn moment" als volgt omschreven: 'Door het kleine formaat en de verfijnde uitvoering valt het werk van Rozemarijn meteen op. Dankzij het licht en de suggestieve figuratie wordt de kijker uitgedaagd om de intieme belevingswereld van de kunstenaar te betreden. Het poëtische beeld is dwingend in haar verstilling.'
De jury bestond in 2011 uit: Hanny van den Brand, Maarten Demmink, Arjan van Gent, Saskia Schretlen en Siebrand Weitenberg.

De andere genomineerden voor de Jacob Hartogprijs 2011 waren Niels Smits van Burgst met "Scene at a balcony" en Pien Hazenberg met "Katrina".