Jacob Hartog Stichting

Uitreiking Jacob Hartog Prijs 2020

Tijdens de opening van de Voorjaarssalon op zaterdag 7 maart 2020 werd door Frederick Mansell de Jacob Hartog Prijs uitgereikt aan Marjolein van Haasteren voor haar werk “Storm” (zie foto’s). Het juryrapport van deze prijs treft u hier aan. Met de Jacob Hartog Prijs verdient de kunstenaar een bedrag van 2500 Euro en tevens een plek in de jury voor het komende jaar. Een interview met Marjolein van Haasteren treft elders op deze pagina aan.

De andere twee genomineerden waren Pien Hazenberg (De Foto) en Marus van der Made (P49 Upside down).

In totaal hadden 165 Kunstenaars 266 Creaties ingediend om voor de Jacob Hartog Prijs in aanmerking te komen. De jury, bestaande uit Ed van der Kooij (prijswinnaar 2019), Dana La Monda, Cees van Rutten, Cesar van der Molen en de voorzitter van Pulchri Studio, Marieta Reijerkerk, had een zware klus, maar was uiteindelijk eensgezind over de nominatie van de laatste 3 werken met als eindbeslissing de keuze voor “Storm”.

Deze foto’s zijn gemaakt door fotograaf Piet Gispen.

Met de Jacob Hartog Prijs verdient de kunstenaar een bedrag van 2500 Euro en tevens een plek in de jury voor het komende jaar.

De Jacob Hartog Prijs bestaat al sinds 1952 en we hopen nog vele jaren deze traditie voort te kunnen zetten om zodoende de artistieke inspanningen van onze kunstenaars te kunnen ondersteunen en inspireren.

Met veel plezier meldden we dat Marianne Heemskerk toetreedt als secretaris tot het bestuur van de Jacob Hartog Stichting

Uitreiking Jacob Hartogprijs 2019

Tijdens de opening van de Voorjaarssalon op zaterdag 6 april 2019 werd door Peter Hartog de Jacob Hartog Prijs uitgereikt aan Erik van der Kooy met “Trois Gardes” (zie foto); het juryrapport treft u hier aan. Deze foto’s zijn gemaakt door fotograaf Piet Gispen.

Uitreiking Jacob Hartogprijs 2018

Tijdens de opening van de Voorjaarssalon op zaterdag 7 april 2018 werd door Daniel van Huiden de Jacob Hartog Prijs uitgereikt aan Jozef van der Horst met “Four corners without explanation”; het juryrapport treft u hier aan.

Fotograaf Piet Gispen

Uitreiking Jacob Hartogprijs 2017

Tijdens de opening van de Voorjaarssalon op zaterdag 22 april 2017 werd de Jacob Hartog Prijs 2017 door Jacob Hartog uitgereikt aan Yke Prins met het werk “Balanced” (op onderstaande foto rechts); het juryrapport treft u hier aan.

Fotograaf Piet Gispen

Jacob Hartog Prijs 2016

Tijdens de opening van de Voorjaarssalon op zaterdag 9 april 2016 werd de Jacob Hartog Prijs 2016 uitgereikt aan Ardi Brouwer (op onderstaande foto rechts); het juryrapport treft u hier aan.

Fotograaf Dana LaMonda van Pulchri

Jacob Hartog Prijs 2015

Tijdens de opening van de Voorjaarssalon op zaterdag 2 mei 2015 heeft om 17.00 uur de uitreiking van de Jacob Hartog Prijs 2015 plaatsgevonden. De winnares van de Jacob Hartog prijs 2015 is Riëlle Beekmans (op de foto rechts); het juryrapport treft u hier aan.

Fotograaf Piet Gispen

Winnaar Jacob Hartog Prijs 2014

Tijdens de opening van de Voorjaarssalon op zaterdag 19 april is de Jacob Hartog Prijs 2014 gewonnen door Peter Zwaan. De andere genomineerden waren Paul Nassenstein en Niels Janssen. Zie ook de pagina over de Jacob Hartog Prijs.